Minustako 4H-yrittäjä?

Oma 4H-yritys on helppo tapa kokeilla, millaista on olla yrittäjä.

Oletko 13-28-vuotias? Oma 4H-yritys antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa, ja etenet siinä aina omaan tahtiisi. Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle.

 

Yritysidea

Yritysideasi voi olla uusi, tai voit käyttää jotain jo keksittyä. Yrityksessäsi voit esimerkiksi myydä leivonnaisia, pestä ikkunoita, hoitaa lapsia tai tarjota kauppa-apua vanhuksille. Pienimuotoinen toimii hyvin, mutta suurempikaan ei ole kiellettyä. Yrityksesi voi suunnitella vaikkapa nettisivuja tai valmistaa vaatteita.Minkälainen yritysidea sinulla on? Ota yhteyttä 4H-yhdistykseen niin voidaan hioa ideastasi liiketoimintaa! jätä viesti vaikka täällä
 

Tee itsellesi kesätyö

Sinä itse päätät, millaista bisnestä pyörität, ja miten kauan. 4H-yrityksestä voit tehdä itsellesi myös kesätyön. Perusta yritys esimerkiksi kahdeksi kuukaudeksi ja myy vaikkapa virvokkeita uimarannalla. Näin hankit sitä kaivattua työkokemusta. Kun seuraavan kerran haet töitä, saat taatusti lisäpisteitä työnantajalta.

 

Apua yrityksen perustamiseen

4H-yrityksen perustaminen -sivu kertoo sinulle yrityksen aloittamisen ABC:n. 4H-yrittäjälle-sivulta saat muun muassa nuorelle 4H-yrittäjälle tehdyn oppaan ja muuta hyödyllistä tietoa, jota tarvitset etenkin silloin, kun perustat yrityksesi ilman yrityskurssia.
Selvitä 4H-yhdistyksestä, onko lähiaikoina tulossa kurssia uusille 4H-yrittäjille! Yhteystiedot löydät täältä.

 

4H-yritys pähkinänkuoressa:

  • Olet 13–28-vuotias.
  • Saat kokeilla yrittäjyyttä harrastuksena ja toimit 4H-yrittäjänä itse haluamasi ajan.
  • Toimit yksin tai ryhmässä.
  • Sinulla on oma yritysohjaaja ja/tai saat apua 4H-yhdistykseltä.
  • Yrityksesi myynti on 50 € – 7 000 € vuodessa.
  • Voit osallistua Vuoden 4H-yritys -kilpailuun.
  • Saat 4H-yrittäjän digitaalisen osaamismerkin
  • Voit saada opintopisteitä yrittäjänä toimimisesta.
  • Sitoudut 4H:n arvoihin (Harkinta, Harjaannus, Hyvyys ja Hyvinvointi)

4H-yrittäjä on aina 4H-yhdistyksen jäsen. Jäsenmaksu on 35e/vuodessa. Jos et vielä ole jäsen, katso lisää: www.4h.fi/liity

 

Lue lisää tietoa ja muiden 4H-yrittäjien tarinoita 4H:n YritäOpiTienaa -sivuilta.

 

 

Haluaisitko  4H-Yrittäjäksi? Jos olet 13 vuotta täyttänyt ja haluaisit perustaa oman yrityksen, ota reippaasti yhteyttä! Yhteystiedot löydät täältä. Voit myös jättää tiedon yritysideastasi tällä lomakkeella.