Ympäristöperhoset

Nuoria työllistävässä Ympäristöperhoset-toiminnassa nuoret jalkautuvat erilaisiin tehtäviin, innostavat ja kannustavat ihmisiä toimimaan ympäristön puolesta ja toimivat myös itse. 

 


Mitä Ympäristöperhoset tekevät?

 

"Täyttä roskaa!"- jäteoppitunnit alakouluille

Ympäristöperhoset pitävät jätteen vähentämiseen ja roskien lajitteluun keskittyvää, innostavaa ja toiminnallista "Täyttä roskaa!" -oppituntia Valkeakosken 4.-luokille ja nelosten yhdysluokille. Toiminnallisella ja innostavalla oppitunnilla opitaan jätteiden lajittelusta ja pohditaan myös jätteen vähentämistä. Oppitunteja pidetään keväisin.

 

Roskankeräystempaukset

Järjestämme  roskankeräystempauksia ja lainaamme roskankeräyspihtejä esim. koululuokkien omia roskankeräystempauksia varten. Kysy 4H-yhdistyksestä pihdit lainaan!

 

Roskankeräysjoukot

Roskankeräyksen voi tilata vaikka asukasyhdistys, yksityinen tiekunta tai tapahtumajärjestäjä erilaisten ulkoalueiden siistinä pitämiseen. Saadaan paikat siistiksi ja samalla nuorille niitä paljon kaivattuja työmahdollisuuksia! Taksat Duuniringin taksojen mukaan. Katso lisää täältä.

 

Lajitteluneuvonta tapahtumiin

Oletko järjestämässä isompaa tapahtumaa, josta syntyy paljon jätettä? Mitä jos tilaisitkin jäteyhtiöltä useamman eri jakeen roska-astian roskien lajittelua varten ja 4H-yhdistyksestä Ympäristöperhos-nuoria neuvomaan tapahtumayleisöä lajittelussa. Näin saadaan käyttökelpoinen materiaali uudelleenkäyttöön ja tapahtuman ympäristövaikutuksia positiivisempaan suuntaan. Soita ja kysy lisää! 

 

---

TULOSSA VUONNA 2020:

 

- Ilmastovaikuttamisen oppitunti yläkouluille

- Vieraslajitalkoita

- Plogging-kävelyitä

Ympäristöperhosten toimintaa kehitetään vuosina 2018-2019  Ympäristöperhoset-hankkeessa ja vuosina 2020-2021 Perhosefekti-hankkeessa.

Ympäristöperhosilla on nyt myös omat sivut, joilta löydät oppitunnin materiaalit ja vinkkejä toiminnan aloittamiseen 4H-yhdistyksessä! Sivu löytyy täältä: https://valkeakosken4h.wixsite.com/ymparistoperhoset