Ympäristöperhoset


Mikä Ympäristöperhoset?

Nuoria työllistävässä Ympäristöperhosten toiminnassa nuoret  innostavat ja kannustavat ihmisiä toimimaan ja toimivat myös itse ympäristön puolesta monin eri tavoin.

Toiminnan teemoina ovat mm. roskaaminen ja roskien lajittelu, ilmastonmuutokseen vaikuttaminen sekä luonnon monimuotoisuus ja vieraslajien torjunta. 

Tavoitteena on työllistää nuoria erilaisiin ympäristön hyväksi tehtäviin töihin ja tarjota mahdollisuuksia vaikuttaa itse tekemällä.

 

Mitä kaikkea Ympäristöperhoset tekee?

 

Nuorten Ilmastotiimi

Aloitamme keväällä 2021 avoimen ryhmän ilmastovaikuttamisesta kiinnostuneille nuorille. Ryhmä vaikuttaa itse haluamallaan tavalla ilmastonmuutokseen, järjestää esim jonkin tempauksen tai ottaa yhteyttä päättäjiin. Mukaan voivat tulla kaikki vaikuttamisesta kiinnostuneet nuoret, yläkouluikäisistä ylöspäin. Tule mukaan vaikuttamaan! Yhdessä saadaan aikaan enemmän!

 

Vaikuta Itte -ilmasto-oppitunnit yläkouluille

Vuonna 2020 kehiteltiin yhdessä ilmastovaikuttamisesta kertova oppitunti yläkouluille. Oppitunnin osana on haastatteluvideoita, joilla mm. kansanedustaja ja kansalaisaktivistit kertovat erilaisista tavoista vaikuttaa itse ilmastonmuutosasioissa. Ympäristöperhoset pitävät oppituntia ysiluokille, koko ikäluokalle vuosittain. Oppitunti on laadittu osana 4H:n Perhosefekti -hanketta.

 

Täyttä roskaa! - jäteoppitunnit alakouluille

Ympäristöperhoset pitävät jätteen vähentämiseen ja roskien lajitteluun keskittyvää, innostavaa ja toiminnallista "Täyttä roskaa!" -oppituntia Valkeakosken 4.-luokille ja nelosten yhdysluokille. Oppitunnilla opitaan jätteiden lajittelusta ja pohditaan myös jätteen vähentämistä. Oppitunnin materiaali on laadittu yhdessä nuorten kanssa osana 4H-yhdistyksen Ympäristöperhoset-hanketta.

 

 

Vieraslajien torjunta eli Jättipalsamitalkoot

Kitkemme ja kannustamme muitakin kitkemään haitallista vieraslajia jättipalsamia. Tule mukaan kesäisiin talkoisiin tai järjestä omat!

 

Roskakävelyt & Roskankeräystempaukset

Haastamme ihmisiä mukaan roskakävelyille ja tekemään omatoimisia roskankeräyskävelyitä erityisesti keväisin. Järjestämme  roskankeräystempauksia alakouluilla ja lainaamme roskankeräyspihtejä esim. koululuokkien omia roskankeräystempauksia varten. Kysy 4H-yhdistyksestä pihdit lainaan!

 

Roskankeräyspalvelu

Voit tilata Ympäristöperhoset avuksi erilaisten ulkoalueiden siistinä pitämiseen. Katso lisää täältä. Työnäytteenämme toimii Työväen musiikkitapahtuman aamuinen roskienkeruu - ei mikään pieni homma.

 

 

 

Ympäristöperhosten toimintaa kehitetään vuosina 2018-2019  Ympäristöperhoset-hankkeessa ja vuosina 2020-2021 Perhosefekti-hankkeessa.