Nuorten työllistäminen


Voit auttaa meitä työllistämään nuoria tilaamalla palveluita!

 

Duuniringistä voit tilata nuoren avuksi kodin ja pihan pieniin töihin. Työ ei kata koneen käyttöä vaativia tehtäviä esim. nurmikon leikkuuta. 4H toimii nuorten työnantajana. Työ maksetaan laskulla tehtyjen tuntien mukaan ja on kotitalousvähennyskelpoista.

Seniorityössä nuoret vierailevat  valkeakoskelaisissa vanhainkodeissa, ja piristävät ikäihmisten arkea. Nuorten palkkakuluja toimintaan ovat lahjoittaneet useat yritykset ja säätiöt. Myös yksityinen ihminen voi tilata nuoren ulkoiluseuraksi vanhainkotiin tai kotona asuvalle läheiselleen.

Ympäristöperhosten toiminnassa nuoret toimivat itse ympäristön hyväksi erilaisissa tehtävissä. Voit tilata nuoria avuksi esimerkiksi roskien keruuseen. Ympäristöperhoset järjestävät toimintaa myös kouluille.

Nuorille löytyy tekemistä myös kerhonohjaajana monenlaisissa kerhoissa. Lisäksi nuori voi perustaa oman 4H-yrityksen ja työllistää näin itsensä.


 

NUORTEN KESÄTYÖPAIKAT 2024:

Haku päättyy 3.3. Voit hakea kumpaankin työhön samalla hakemuksella, mutta kerro silloin kumpaan haluat ensisijaisesti.

 

Roskapartio, 4-5 paikkaa

Palkkaamme 15-18-vuotta tänä vuonna täyttäviä nuoria roskankerääjiksi keväälle/kesälle 2024. Myös 14 vuotta tänä vuonna täyttävä voi hakea mukaan huoltajan luvalla. Roskapartiossa kierrämme yhdessä partioimassa ja keräämässä roskaa eri puolilta kaupunkia. Aiemmin roskaa on keräilty esimerkiksi Apialta, Kirjaslammelta, VAAO:lta ja lukiolta, Naakasta ja Roukosta. Tänä vuonna partiointi ajoittuu kesäloman toiselle viikolle, jolloin töitä on neljänä päivänä, 3 tuntia päivässä. Mahdollista on vielä myös partiointi huhti-toukokuussa kerran viikossa ilta-aikaan. Ajankohta varmistuu viimeistään huhtikuun alussa. Voit ilmoittaa hakemuksen lisätiedoissa jos sinulle sopii vain toinen mahdollisista ajankohdista. Palkkaus Neuvonta-alan tes:n mukaan 10,57e/h.

Työssä tarvitset säätä pelkäämätöntä positiivista asennetta toimia ympäristön hyväksi, sekä jonkin verran fyysistä kuntoa.

Hae mukaan täyttämällä huolellisesti hakulomake. Haku päättyy 3.3. Ilmoitamme kaikille hakijoille sähköpostitse huhtikuun alkuun mennessä mikäli paikkaa ei saa. Valituille ilmoitamme wa-viestillä/tekstarilla.

Roskapartion työ rahoitetaan Pirkanmaan Osuuskaupan Kannustajat-tuella.

 

Vieraslajikitkentä, 11 paikkaa

Palkkaamme 15-18-vuotta tänä vuonna täyttäviä nuoria vieraslajikitkijöiksi kesäksi 2024. Myös 14 vuotta tänä vuonna täyttävä voi hakea mukaan huoltajan luvalla. Vieraslajikitkennässä kitkemme yhdessä käsin haitallista vieraslajia jättipalsamia. Jättipalsami on myrkytön, ja sitä on turvallista kitkeä. Työt sijoittuvat heinäkuun alkuun, viikolle 28 ja töitä on neljänä päivänä, 4 tuntia päivässä. Kitkemme pääasiallisesti Heikkilässä, mutta myös muut kohteet ovat mahdollisia. Lisäksi on mahdollisuus työllistyä alueiden tarkastuskitkennässä vikalla kesälomaviikolla. Palkkaus Neuvonta-alan tes:n mukaan 10,57e/h.

Työssä tarvitset reipasta asennetta pusikoissa kulkemiseen, motivaatiota toimia ripeästi, sekä jonkin verran myös fyysistä kuntoa.

Hae mukaan täyttämällä huolellisesti hakulomake. Haku päättyy 3.3. Ilmoitamme kaikille hakijoille sähköpostitse huhtikuun alkuun mennessä mikäli paikkaa ei saa. Valituille ilmoitamme wa-viestillä/tekstarilla.

Vieraslajikitkentä rahoitetaan Pirkanmaan Osuuskaupan Kannustajat-tuella ja 4H:n Leader-rahoitteisesta Niityltä pihaan -hankkeesta.


 

 

Nuori, etsitkö töitä?

Tarkkaile avoimien työpaikkojen ilmoituksiamme tällä sivulla! Pääosin uusia nuoria haetaan mukaan syyskauden alussa ja kevätkauden alussa.

Jos avoimia paikkoja ei ole, voit täyttää myös avoimen hakemuksen, niin otamme sinuun yhteyttä kun tarvetta tekijöille taas on! Säilytämme avoimia hakemuksia pääsääntöisesti kuluvan kevät- tai syyslukukauden ajan.

Työllistämme pääosin 15-18 vuotta kunakin vuonna täyttäviä, mutta myös 14 vuotta täyttävä voi hakea mukaan huoltajan luvalla. Kerhonohjaajaksi haluavien tulisi olla täyttänyt vähintään 15 vuotta.

Mikäli mitään hommia ei ole tiedossa, voit aina perustaa oman 4H-yrityksen ja työllistää itse itsesi. Yrittäjänä sinuun tulee olla täyttänyt vähintään 13 vuotta.