Ohjaajaksi

Kuva: Maaret Räikkönen

Kiinnostaako sinua lapsiryhmän ohjaaminen? Haluaisitko tehdä jotain kivaa porukalla, vaikka kokkailla, opetella hoitamaan hevosia, leikkiä, ulkoilla tai vaikka askarrella?

Kerhonohjaaminen on hauska tapa viettää vapaa-aikaa ja hankkia työkokemusta samalla kun tekee monta lasta hyvin iloiseksi. Kerhonohjaajana sinun täytyy olla vähintään 15 vuotta täyttänyt, reipas ja oma-aloitteinen. Kerhonohjaajan työtehtäviin kuuluu mm. kerho-ohjelman suunnittelu, kerhotapaamisten organisointi, kerhon "me-hengen" ja järjestyksen ylläpitäminen, ongelmatilanteiden ratkominen ja kerhotoiminnasta raportoiminen. Kerhoa ohjataan aina työparin kanssa.

Myös aikuiset vapaaehtoiset ovat tervetulleita kerhoa ohjaamaan. 13 vuotta täyttäneet voivat toimia kerhoissa apuohjaajina. Nuorille kerhon ohjaamisesta maksetaan myös pieni palkkio.

Kaikki kerhonohjaajat perhedytetään tehtäviin. Parasta on, jos osallistuu ensin Osaava kerhonohjaaja 1 -koulutukseen, mutta ilman koulutustakin homman voi aloittaa, jos on riittävät taidot jo muualta.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä: Anna Rautio, p. 046 5751324, anna.rautio [at] 4h.fi tai ilmoittaudu suoraan koulutukseen.