4H-kerhot

 

4H-kerhot alakoululaisille lukuvuonna 2020-2021

Kerhojen kevätkausi 2021 alkaa pääsääntöisesti 18.1. alkavalla viikolla ja päättyy 14.5. Keväällä uusina aloittavat kerhot alkavat viikoilla 4 ja 5 (25.1. alkavalla viikolla ja 1.2. alkavalla viikolla). Talvilomalla kerhot ovat tauolla. Tarttilan ja Rauhalan kerhojen kausista tiedotamme suoraan koulun wilmassa.

Syyskaudella kerhossa aloittaneille on automaattisesti kerhopaikka varattuna myös kevätkaudelle, uudelleen ei tarvitse ilmoittautua. Mikäli lapsesi ei jatka kerhossa, ilmoitathan tästä omalle kerhonohjaajalle tai suoraan 4H-yhdistykseen.

Uusia kerholaisia otetaan mielellään mukaan myös jatkaviin kerhoihin! Myös täynnä oleviin kerhoihin kannattaa ilmoittautua varasijalle!

TÄSTÄ ILMOITTAUTUMISEEN

Kukin kerho toteutuu jos saadaa vähintään 5 osallistujaa, koulukerhoissa minimi on 8.

 

KORONA-tietoa

Kerhot kokoontuvat koronarajoitusten mukaan. Kaikissa kerhoissa pyritään tällä kaudella viettämään paljon aikaa ulkona. Olemme laatineet kerhoille myös erilliset korona-ajan ohjeet. Voit tutustua niihin täällä. Valitettavasti kokkikerhoja ei tällä kaudella järjestetä, sillä muiden ryhmien kanssa yhteisten keittiötilojen käyttö on näin korona-aikana hankalaa.

Toivomme osallistujilta myös ymmärrystä mikäli kerhokertoja tällä kaudella jää välistä esimerkiksi ohjaajien sairastumisen takia. Pyrimme rajoitusten kiristyessä ensisijaisesti pitämään kerhotoiminnan käynnissä, esimerkiksi ulkotiloissa ja hyviä koronakäytäntöjä noudattaen. Mikäli kerhokausi kuitenkin joudutaan päättämään etuajassa esimerkiksi kiristyneiden rajoitusten takia, pyrimme järjestämään tilalle etäkerhotoimintaa.

 

KERHOMAKSUT 

Kerhotoiminta on tarkoitettu Valkeakosken 4H-yhdistyksen jäsenmaksun maksaneille jäsenille. Jäsenmaksu vuoden ajalle on 35e, perhejäsenmaksu koko perheelle on 70e. Jäsenmaksu on voimassa vuoden ajan jäseneksi liittymisestä. 4H:n jäsen voi osallistua halutessaan vaikka useampaan kerhoon. Jäsenyyden voi päättää milloin vain ilmoittamalla siitä meille.

Osassa kerhoista peritään lisäksi kerhokohtainen pieni materiaalimaksu (esim kokkikerhoissa n. 1e/kerta). Materiaalimaksu on mainittu kerhon kuvauksessa.

Jos ei jostain syystä halua että lapsi liittyy 4H-yhdistyksen jäseneksi, voi ilmoittautumisen yhteydessä valita maksavansa vaihtoehtoisesti 35 euron suuruisen, kerhokohtaisen osallistumismaksun. Tällä maksulla voi osallistua yhteen kerhoon yhden lukuvuoden ajan (syys- ja kevätkauden). Toivoisimme toki kuitenkin, että kaikki liittyvät jäseneksi toiminnassa mukana ollessaan, sillä yhdistyksemme jäsenmäärä vaikuttaa suoraan saamiimme tukiin ja sitä kautta mahdollisuuksiimme järjestää kerhotoimintaa myös jatkossa. Maksu on sama myös pelkältä kevätkaudelta.

Koulukerhojen toiminta on osallistujille maksutonta.

 

MaanantaiTiistaiKeskiviikkoTorstaiPerjantai
     
 

 

Rauhalan 4H-kerho Metsäsalapoliisit

klo 14.30-15.30

ilmainen koulukerho

 

 

Tarttilan 4H-kerho Metsäsalapoliisit

klo 13.30-14.30

ilmainen koulukerho

 

METSÄSALAPOLIISIT Tyrmässä klo 16.30-18.00

KEPPARIKERHO Kädentaitajat Pultissa klo 16-17.30

ULKOPELIKERHO Tyrmässä klo 17.00-18.30

 

 

METSÄKANSAN 4H-KERHO

Ilolassa klo 16.45-18.15

Uusi kerho!

Täynnä

MUOTOILUKERHO Roukossa klo 16.15-17.45 (3.-6.-lk)

ilmainen koulukerho

Uusi kerho!

Täynnä

   

 

SIRKUSKERHO Roukossa klo 17.30-19.00 (1.-3.lk)

Uusi kerho!

Täynnä

   
 

HÖNTSÄKERHO Roukossa klo 17.45-18.45 (4.-6.lk)

ilmainen koulukerho

Uusi kerho!

Täynnä

   
 

LEMMIKKIKERHO Pultissa klo 17.45-19.15

 

 

  

Muotoilukerho Roukossa

Kässäluokassa ti klo 16.15-17.45

2.2.-11.5.

3.-6.-luokkalaisille

Ilmainen koulukerho Roukon yhtenäiskoulun oppilaille.

Tule rakentamaan oma mielikuvitushahmo tai -naamio uuteen Muotoilijat-kerhoon! Hahmo voi olla vaikka kirjasta, pelistä tai elokuvasta tuttu, tai ihan itse keksitty mielikuvitusolento tai -tyyppi. Rakennamme kolmiulotteisen hahmon tai vaikka naamiaisiinkin sopivan naamion erilaisista kierrätysmateriaaleista monenlaisia käsityötekniikoita käyttäen. Kerhossa opit uusia kädentaitoja ja saat päästää mielikuvituksesi valloilleen! Kerhoa ohjaa aikuinen ohjaaja Päivi Kypärä.

 

 


Höntsäkerho Roukossa

Roukon uusi sali, tiistaisin klo 17.45 -18.45 (HUOM! Aika muuttunut!)

Kausi 2.2.-11.5.

4.-6.-luokkalaisille

Ilmainen koulukerho Roukon yhtenäiskoulun oppilaille.

Höntsäkerhossa höntsäillään eli liikutaan ja pelaillaan mm. erilaisia pallopelejä porukalla. Pääasiana on että liikkuminen on kivaa ja saadaan pelailla yhdessä! Hikikin hommassa voi tulla! Varusteeksi mukavat vaatteet, joissa on kiva liikkua ja oma juomapullo. Kerhossa pelaillaan sukkasillaan tai paljain jaloin.

Kerho alkaa kun Roukon sali on valmis. Näillä näkymin viikolla 5.

Kerhoa ohjaavat nuoret ohjaajat.

 


Sirkuskerho Roukossa

Roukon uusi sali, tiistaisin klo 17.30-19.00

Kausi 2.2.-11.5.

1.-3.-luokkalaisille

Aikuisen sirkusharrastajan vetämä kerho, jossa opetellaan leikkimielellä sirkusakrobatiaa ja muita liikunnallisia sirkusjuttuja ja otetaan selvää mitä kaikkea sirkus on.

Sirkuskerho on tarkoitettu sirkusmaailmasta ja oman sisäisen esiintyjän kehittämisestä kiinnostuneille 1.-3.-luokkalaisille. Sirkuskerho on hauskaa ja kerholaisten omilla ehdoilla kulkevaa sirkustaiteeseen tutustumista, jonka sisältöön lapset saavat itse vaikuttaa.

Kerhossa kokeillaan erilaisia sirkuslajeja ja kuullaan myös niistä, mitä ei tässä kerhossa päästä kokeilemaan. Tutuksi kerhossa tulevat ainakin monenlaiset temppuilut kuten kuperkeikat, kärrynpyörät, paripyramidit ja jongleeraus eli pallojen heitto. Leikitään ja temppuillaan turvallisesti kokeillen uusia juttuja! Lisäksi on tarkoitus että liikkuminen on kivaa, eli otsa rypyssä hommia ei opetella.

Kerhoa ohjaa Sinna-Liina Laitinen.

Kerho alkaa kun Roukon sali on valmis. Näillä näkymin viikolla 5.


Metsäkansan 4H-kerho

Ilolan maatilalla ma klo 16.45-18.15

25.1. - 10.5.

Metsäkansan oma 4H-kerho aloittaa kevätkaudella 2021! Monipuolisessa 4H-kerhossa puuhaillaan monenlaista ulkona ja sisällä ja tehdään ja kokeillaan itse. Kerhossa tehdään mm erilaisia kädentaito- ja taiteilujuttuja - ulkoseikkailuja, yhteisiä leikkejä ja kivaa yhdessäoloa unohtamatta. Kerho on tarkoitettu kaikille oman kerhoporukan kanssa puuhailusta kiinnostuneille 1.-6.-luokkalaisille. Kerhoa ohjaa aikuinen ohjaaja Päivi Kypärä.

Ei materiaalimaksua.

 


 

Rauhalan 4H-kerho, Metsäsalapoliisit

tiistaisin klo 14.30-15.30 koululla

kevätkausi 19.1. - 11.5.2021 (ei kerhoa 2.3. ja 9.3.)

Tarttilan 4H-kerho, Metsäsalapoliisit

torstaisin klo 13.30-14.30 koululla

kevätkausi  21.1. - 20.5.2021 (ei kerhoa 4.3., 11.3. ja 13.5.)

Ilmaisia kerhoja, joka on tarkoitettu oman koulun oppilaille (1.-6.-lk).

Kerhoon voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista kokeilemaan, mutta jos kerhossa käy säännöllisesti ilmoittautuimen olisi hyvä tehdä, että ohjaajalla on yhteystiedot kotiin.

Kerhossa tehdään monipuolisesti erilaisia kädentaitojuttuja ja taiteiluja, leikitään ja puuhaillaan yhdessä, Tarttilassa myös koulun pienellä kasvimaalla. Syyskaudella teemana on "metsäsalapoliisit" eli vietämme enemmän aikaa myös koulun lähimetsässä ja teemme luonto- ja salapoliisijuttuja.

Kerho järjestetään yhteistyössä koulun kanssa, joten koulun säännöt ja ohjeet ovat voimassa myös kerhoajalla. Koulukerhojen kausi poikkeaa hieman muista kerhoista, ja kokoontumispäivätkin voivat välillä vaihdella, joten tiedotamme koulukerhojen kokoontumispäivistä tarkemmin suoraan koulun wilmassa. 

Kerhot kokoontuvat pääsääntöisesti ulkona, eli sään mukainen varustus!  Kerhoja ohjaa aikuinen ohjaaja Anna Rautio.


Ulkopelikerho Tyrmässä 

keskiviikkoisin klo 17.00-18.30

Monenlaisia ulkopelejä ja hauskoja pihaleikkejä. Tutustutaan erilaisiin ulkopeleihin ja keksitään vaikka omia! Vauhdikkaiden leikkien lisäksi kerhossa voidaan myös tehdä muuta ulkopuuhaa, esim kokeilla jättisaippuakuplien tekoa, taiteilla katuliiduilla tai vaikka kerätä roskia roskapihdeillä. Kerho kokoontuu Roukon yhtenäiskoulun nuokkarilla eli Tyrmässä, tosin pääasiallisesti ollaan ulkona jos ei ihan kissoja ja koiria tule taivaalta. Kerhoa ohjaavat nuoret ohjaajat Jonna ja Jenna.

Ei materiaalimaksua.


Kepparikerho Kädentaitajat Pultissa

tiistaisin klo 16.00-17.30 (16.3. ja 23.3. Pultti ei käytössä, kerho kokoontuu ulkona)

Kerhossa tehdään itse monenlaisia keppareihin liittyviä pieniä käsitöitä ryhmän kiinnostuksen mukaan, ja tällä kaudella myös höntsäillään enemmän ulkona keppareiden kanssa, mm. esteiden  parissa. Kerho on tarkoitettu alakoululaisille, joilla on perustaidot kässäilystä, eli sakset pysyy kädessä ja helppo käsin ompelu onnistuu. Kerhoa ohjaavat nuoret ohjaajat Elisa ja Annely.

Ei materiaalimaksua syyskaudelta.


 

Lemmikkikerho Pultissa 

tiistaisin klo 17.45-19.15 (16.3. ja 23.3. Pultti ei käytössä, kerho kokoontuu ulkona)

Kerhossa tutustutaan erilaisiin lemmikkieläimiin ja niiden hoitoon ja tarpeisiin. Kerhossa on välillä myös karvaisia vieraita ja kerholaisten omatkin lemmikit voivat vierailla kerhossa sovitusti. Kerhoon ovat tervetulleita myös ne, joilla ei ole omaa lemmikkiä, vaikka tutustumaan siihen, millaista omaa lemmikkiä olisi hoitaa. Myös kaikenlaiset eläimiin littyvät askartelut ja leikit ovat lemmikkikerhon juttuja. Huomaathan että kerho kokoontuu tällä kaudella enemmän myös ulkona, eli sään mukainen varustus! Kerhoa ohjaavat nuoret ohjaajat Kristiina ja Oona.

Ei materiaalimaksua. 

 


Metsäsalapoliisit Tyrmässä

maanantaisin klo 16.30-18.00

Tämä on oikea ulkoilukerho! Metsäsalapoliisit-kerhossa ulkoillaan, leikitään ja puuhaillaan monenlaista ulkona, niin koulun pihalla kuin lähimetsässäkin. Kerhon käytössä on myös Tyryn koulun nuokkarin, eli Tyrmän tilat, joissa ollaan tarpeen mukaan jos sää on vaikkapa myrskyisä. Pienellä sateellakin kerho on kuitenkin ulkona. Kerhon puuhia ovat esimerkiksi ulkoleikit ja pienet ulkoaskartelut, majan rakennus ja muu metsäpuuha, salapoliisivihkojen täyttelyä unohtamatta. Kerhon kanssa voidaan käydä myös retkellä, vaikka kalastamassa tai marjoja poimimassa, ryhmän oman kiinnostuksen mukaan. Kerhoa ohjaavat nuoret ohjaajat Lauri ja Sara.

Ei materiaalimaksua.