4H-kerhot

4H-kerhot kaudella 2019-2020

Kerhojen kevätkausi alkaa viikolla 4 (20.1.- 24.1.2020).

Kerhot eivät kokoonnu talvilomaviikolla (vko 9) & kevätkausi päättyy viikolla 19 (4.5.- 8.5.2020).

Oletamme, että kaikki syyskaudella kerhossa olleet jatkavat myös kevätkaudella. Ilmoitathan meille, mikäli lapsesi ei jatka kerhossa. 

Kerhoihin otetaan mukaan myös uusia kerholaisia. Mikäli kerho on jo täynnä, kannattaa silti ilmoittautua varasijalle. Ilmoitamme varasijalla oleville mikäli paikkoja vapautuu.

Lomake ilmoittautumiseen löytyy täältä.

 

KERHOMAKSUT 

Kerhomaksuna toimii 4H-yhdistyksen jäsenmaksu. Jäsenmaksu kaudelle 1.9.-31.8. on 35e, perhejäsenmaksu useammalle sisarukselle 70e. Samalla jäsenmaksulla voi osallistua useampiin kerhoihin sekä syys-, että kevätkauden ajan. Jäsemaksulla saa myös alennusta loma-aikojen kerhomaksuista ja valtakunnalliset jäsenedut.

Osassa kerhoista peritään lisäksi kerhokohtainen pieni materiaalimaksu sekä syys- että kevätkaudella (0-15e/kausi). Materiaalimaksu on mainittu kerhon kuvauksessa.

Jos ei jostain syystä halua että lapsi liittyy 4H-yhdistyksen jäseneksi, voi maksaa vaihtoehtoisesti 40 euron suuruisen, kerhokohtaisen osallistumismaksun. Tällä maksulla voi osallistua yhteen kerhoon. Toivoisimme toki kuitenkin, että kaikki liittyvät jäseneksi toiminnassa mukana ollessaan, sillä yhdistyksemme jäsenmäärä vaikuttaa saamiimme tukiin ja sitä kautta mahdollisuuksiimme järjestää kerhotoimintaa myös jatkossa. Kannattaa siis liittyä jäseneksi. Jäsenyyden voi päättää milloin vain ilmoittamalla siitä meille.

 

MaanantaiTiistaiKeskiviikkoTorstaiPerjantai
  

Roukon välkkäkerho

klo 10.30-11.30

Ilmainen koulukerho

  

Leppälän 4H-kerho

klo 14-15.30

 

 

Rauhalan 4H-kerho

klo 13.30-14.30

Ilmainen koulukerho

Tarttilan 4H-kerho

klo 13.30-14.30

Ilmainen koulukerho

 

Tyttöjen kerho

Tyrmässä

klo 16.30-18.00

TÄYNNÄ

 

Kokkikerho Sorrilassa 

(1.-3.-lk)

klo 16.30-18.00

 

Kokkikerho  Tyrmässä

(3.-6.lk)

klo 16.30-18.00

TÄYNNÄ

 

Kepparikerho Sassissa

klo 16.30-18.00

 

Kepparikerho Kädentaitajat Pultissa

klo 16.00-17.30

TÄYNNÄ

 

 

Lemmikkikerho Pultissa 

klo 17:30-19:00

 

Kokkikerho Safkasankarit Tyrmässä 

(3.-6.-lk)

klo 18.15-19.45

TÄYNNÄ

 

 
 

Tallikerho  Ilolassa

Pienet (1.-2.lk)

klo 17-18

Isot (3.-6.lk)

klo 18.05-19.35 

PERUUNTUU OHJAAJAPULAN VUOKSI.

 

 

  

 

Uusi Kepparikerho "Kädentaitajat" Pultissa

tiistaisin klo 16.00-17.30

(huom. osassa paperisista mainoksista on ollut väärä alkamisaika. Tämä on oikea.)

Kerhossa tehdään itse monenlaisia keppareihin liittyviä pieniä käsitöitä ryhmän kiinnostuksen mukaan, esim. keppihevosten ruokia, välineitä ja varusteita. Kerhossa voidaan myös tuunata omia keppihevosia ja niiden välineitä. Välillä myös ulkoillaan kepparien kanssa. Kerho on tarkoitettu alakoululaisille, joilla on perustaidot kässäilystä, eli sakset pysyy kädessä ja helppo käsin ompelu onnistuu. Kerhoa ohjaavat nuoret ohjaajat Mirelle ja Elisa.

Materiaalimaksu kevätkaudelta on 10e.


 

Uusi kokkikerho "Safkasankarit" Tyrmässä

3.-6.-luokkalaisille

keskiviikkoisin klo 18.15-19.45

(Osassa mainoksista on ollut väärä päättymisaika. Oikea on 19.45, eli kerho kestää 1,5h)

Uusi kerho aloittaa 22.1. Kerho on tarkoitettu 3.-6.-luokkalaisille. Kerhossa kokataan ja leivotaan itse monenlaista pientä ja tietysti maistellaan itse loihdittuja herkkuja. Safkasankarit oppivat lisäksi kestävästä kokkailusta, kuten ruokahävikistä ja kestävistä keittiötaidoista ryhmän oman innostuksen mukaan. Apuna on 4H:n Safkasankarit kokkaa kestävästi -opas. Kerhoa ohjaavat nuoret ohjaajat Aljona Anton ja Justiina Harinen.

Materiaalimaksu kevätkaudelta on 15e (n.1e/kerta).


 


Roukon välkkäkerhoTyryllä

keskiviikkoisin klo 10.30-11.30

Monipuolisia ulkoleikkejä koulun oppilaille pitkällä ruokavälkällä. Ilmainen koulukerho. Ei ennakkoilmoittautumista, tule vain mukaan! Kokoontuminen Tyryn koulun yläpihalla. 


 

Rauhalan 4H-kerho

keskiviikkoisin klo 13.30-14.30

& Tarttilan 4H-kerho

torstaisin klo 13.30-14.30

Tarttilan ja Rauhalan 4H-kerhot ovat ilmaisia koulukerhoja, joka on tarkoitettu kaikille koulun oppilaille 1.-luokkalaisista 6.-luokkalaisiin. Kerhoon voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista kokeilemaan, mutta jos kerhossa käy säännöllisesti ilmoittautuimen olisi hyvä tehdä, että ohjaajalla on yhteystiedot kotiin.

Kerhossa tehdään monipuolisesti erilaisia askarteluja ja kädentaitojuttuja, ulkoillaan, leikitään ja puuhaillaan yhdessä. Kerho järjestetään yhteistyössä koulun kanssa, joten koulun säännöt ja ohjeet ovat voimassa myös kerhoajalla. Koulukerhojen kausi poikkeaa hieman muista kerhoista, ja kokoontumispäivätkin voivat välillä vaihdella, joten tiedotamme koulukerhojen kokoontumispäivistä tarkemmin suoraan koulun wilmassa. Tarttilan kerho kokoontuu syyskauden alkupuolen ulkona kerhotilan remontin vuoksi, eli sään mukainen varustus!  Kerhoja ohjaa aikuinen ohjaaja Anna Rautio.


Leppälän 4H-kerho

maanantaisin klo 14-15.30

Tällä kaudella jälleen maksullinen kerho kaikille Leppälän koulun oppilaille eskareista 6.-luokkalaisiin. Mukaan mahtuu 10 ekana ilmoittautunutta. Kerhossa ulkoillaan ja puuhaillaan yhdessä koulun lähimetsässä ja kentällä, askarrellaan ja myös leivotaan mahdollisuuksien mukaan. Kerhotilana toimii koulunpihan rivitalon pääty. Kerhoa ohjaa aikuinen ohjaaja Anna Rautio.

Ei materiaalimaksua.


 

Kepparikerho Sassin koululla

torstaisin klo 16.30-18.00

Liikunnallinen kerho kaikille keppari-innokkaille. Kerhossa puuhaillaan keppariratojen ja ratsastuksen parissa ja liikutaan muutenkin yhdessä ryhmän toiveiden mukaan. Aiempaa kokemusta tai omaa kepparia et välttämättä tarvitse. Tavoitteellista rastastusohjausta kaipaaville tiedoksi, että tässä kerhossa ei reenata kovin vakavasti, vaan enemmänkin puuhaillaan kivaa yhdessä. Ihan koko ajan ei välttämättä olla myöskään keppareilla, vaan voidaan tehdä muutakin kivaa ja liikunnallista. Kerho kokoontuu Sassin koululla, josta jalkaudutaan hyvällä säällä myös ulkokentälle tai lähimaastoon, muulloin käytössä on koulun sali. Kerhoa ohjaavat nuoret ohjaajat Juuli Asikainen ja Justiina Sand.

Ei materiaalimaksua.


Lemmikkikerho Pultissa 

tiistaisin klo 17.30-19.00 

Kerhossa tutustutaan erilaisiin lemmikkieläimiin ja niiden hoitoon ja tarpeisiin. Kerhossa on välillä myös karvaisia vieraita ja kerholaisten omatkin lemmikit voivat vierailla kerhossa sovitusti. Ja toki kerhoon voi tulla vaikka ei olisi omaa lemmikkiä, vaikka tutustumaan siihen, millaista omaa lemmikkiä olisi hoitaa. Myös kaikenlaiset eläimiin littyvät askartelut ja leikit ovat lemmikkikerhon juttuja. Kerhoa ohjaavat nuoret ohjaajat Kristiina Hartikainen ja Emma Pelkonen.

Ei materiaalimaksua. 


Tyttöjen kerho Tyrmässä 

maanantaisin klo 16.30-18.00

Kokkailua, pientä näpertelyä ja kivaa yhdessäoloa tyttöporukalla. Aiemmin on tehty esim. itse  herkkuleivonnaisia, helmikoruja, ulkoiltu ja lakkailtu kynsiä... mitähän tällä kertaa keksitään? Kerho kokoontuu Tyryn koulun nuokkarilla. Kerhoa ohjaavat nuoret ohjaajat Emma Rantanen ja Laura Virtanen.

Materiaalimaksu kevätkaudelta 5e. 


Tallikerho Ilolassa 

KEVÄTKAUSI 2020 PERUUNTUU OHJAAJAPULAN VUOKSI.

Pienten ryhmä (1.-2.-luokkalaiset) tiistaisin klo 17-18 

Isojen ryhmä (3.-6.-luokkalaiset) tiistaisin klo 18.05-19.35

Tallikerhossa puuhaillaan tallilla ja Ilolan maatilalla heppojen ja ponien, ja myös muiden Ilolan eläinten kanssa. Ilolassa tapaat minipossut, kanoja, lampaita, viiriäisiä ja vaikka mitä. Kerhossa ei ratsasteta, vaan puuhaillaan kaikkea muuta eläinten parissa ja opetellaan tallitaitoja. Pienten ryhmässä on enemmän leikkiä ja muuta puuhaa, Isojen ryhmässä opetellaan vähän enemmän tallitaitoja. Kerho kokoontuu Ilolassa aina Wanhan aseman eli päätalon edessä. 

Ei materiaalimaksua.


Kokkikerho Sorrilassa 

1.-3.-luokkalaisille

tiistaisin klo 16.30-18.00

Kerhossa leivotaan ja kokataan yhdessä suolaista ja makeaa ja tietenkin maistellaan itseloihdittuja herkkuja. Kerho kokoontuu seurakunnan kerhotilassa osoitteessa Koulukatu 6A.  Kerhoa ohjaavat nuoret ohjaajat Anna Rudenko ja Chatreen. 

Materiaalimaksu kevätkaudelta 15e (n. 1e/kerta).


Kokkikerho Tyrmässä 

3.-6.-luokkalaisille

keskiviikkoisin klo 16.30-18.00 

Kerhossa leivotaan ja kokataan yhdessä suolaista ja makeaa ja tietenkin maistellaan itseloihdittuja herkkuja. Kerho kokoontuu Tyryn koulun nuokkarilla, eli Tyrmässä. Kerhoa ohjaavat nuoret ohjaajat Jasmin Heikkilä ja Aino Virtanen. 

Materiaalimaksu kevätkaudelta 15e (n. 1e/kerta).