Yhdistys

4H-järjestö on Suomen suurin nuorisojärjestö. Paikallisia yhdistyksiä on 235 eri puolilla Suomea. 4H on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Valkeakosken 4H-yhdistys on perustettu vuonna 1976.

Lapsi- ja nuorisojärjestönä 4H:lla on kasvatustehtävä. 4H:n kasvatustavoitteena on lapsen ja nuoren kasvu aktiiviseksi, vastuulliseksi ja yritteliääksi. Toimintamenetelmänä on amerikkalaisen kasvatusfilosofin John Deweyn ajatuksiin perustuva Tekemällä oppiminen (Learning by doing). 4H:n mottona onkin "Tekemällä oppii parhaiten!".

4H kehittää ihmistä kokonaisuutena. Tätä kuvaavat toiminnan perustana olevat sanat Head, Hands, Heart ja Health, suomeksi harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi.

Valkeakosken 4H-yhdistyksen hallitus vuonna 2018

Kirsti Sand, puheenjohtaja