Lannoitesäkkikeräys

Reilu Teko -säkkikeräys Valkeakoskella

Keräys järjestetään jatkossa joka toinen vuosi. Seuraava keräys siis kesällä 2024! Voit pakata säkit jo valmiiksi alla olevien keräysohjeiden mukaan.

 

Reilu Teko -keräykseen kelpaavat ainoastaan Yaran sopimuskumppanien säkit ja näin ollen muiden toimijoiden säkkejä ei voida toimittaa Reilu Teko -säkkikeräyspisteille.

Keräykseen kelpaavat muoviset säkit:

 • Yaran 40 kg ja 25 kg lannoitesäkit, myös metsälannoitesäkit (painatus Yara, Kemira GrowHow, Kemira Agro tai Kemira)
 • Yaran lannoitelavojen suojahuput
 • Yaran suursäkit, myös metsälannoitesäkit (painatus Yara, Kemira GrowHow, Kemira Agro tai Kemira)
 • Yaran säkit BeFert -painatuksella
 • Lantmännen Agron luomulannoitesäkit
 • A-Rehun lannoitesäkit
 • Hankkijan siemensuursäkit
 • Tilasiemenen siemensuursäkit
 • Peltosiemenen siemensuursäkit
 • Hankkijan rehusuur- ja piensäkit (muovi)
 • Lantmännen Agron rehusuur- ja piensäkit (muovi)
 • A-Rehun rehusuur- ja piensäkit (muovi)

Keräykseen eivät kelpaa: muiden valmistajien säkit, kiriste- ja aumakalvot tai kanisterit tai mikään muu muovinen. Näin voimme taata keräämämme kierrätysraaka-aineen tasalaatuisuuden ja kelpaamisen uusiomuovikäyttöön!

 

PAKKAAMINEN:

Säkkien tuoja pakkaa omat säkkinsä seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Laskethan alustavasti säkkien määrän, se ilmoitetaan säkkejä tuodessa 4H-yhdistykselle!

Säkkejä ei tarvitse erikseen puhdistaa niihin tarttuneesta liasta, hiekasta tms. vaan ne kelpaavat keräykseen sellaisenaan. Jos säkkeihin on jäänyt runsaasti lannoitetta, ne tulisi tyhjentää.

Suursäkit pakataan sitomalla nostolenkistä 5–20 säkkiä yhteen napakasti esim. paalinarulla. Vaihtoehtoisesti suursäkit voi paalata maatalouden pyöröpaalaimella.

40kg ja 25kg piensäkit pakataan 50 kappaleen pakkauksiin seuraavasti: 1.) 49 säkkiä niputetaan huolellisesti päällekkäin. 2.) Nippu kääräistään rullalle leveyssuunnassa. 3.) Säkkirulla pujotetaan yhteen säkkiin, joka on avattu päästä lyhyeltä sivulta kokonaan.

Lavahuput (3-6kpl) taitellaan siistiksi nipuksi ja pakataan yhteen lyhyeltä sivulta auki leikattuun piensäkkiin. Pakkausta ei tarvitse sitoa.

 

SÄKKEJÄ OTETAAN VASTAAN:

(tiedot vuodelta 2022, päivitämme vuoden -24 tiedot keväällä -24)

Keräyspiste sijaitsee entisellä Kalattoman kaatopaikalla Varsanhännän teollisuusalueella. Lähin os. Teollisuustie 5. (Käänny risteyksestä Amcor, Varsanhäntä teollisuusalueelle ja siitä oikealle. Tien vasemmalla puolella näkyy punainen hallirakennus. Keräyspaikka on hallirakennuksen päädyssä. Ei siis kannata kääntyä Varsanhäntään Tervasaaren risteyksestä, vaan tästä uudesta Amcorin risteyksestä.)

Mikäli haluat tuoda säkkejä muuna aikana, soita etukäteen ja sovi tästä 4H-yhdistyksen kanssa. p. 0449774297 (Anna Rautio). Vastaamme puheluihin arkisin työaikojen puitteissa.

 

Valkeakosken keräystä tukee UPM, joka on antanut alueen keräyskäyttöön.

Keräyksen järjestää Valkeakosken 4H-yhdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton, Yara Suomen kanssa. Keräyksen päärahoittaja on Yara Suomi Oy. Mukana ovat myös Raisioagro, K-maatalous, Hankkija ja Tilasiemen Oy.